-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

İranlı heykeltıraştan '15 Temmuz' tablosu

İranlı heykeltıraş Cabbari, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının kahramanlığından etkilenerek yaşananları 18 metrekarelik mermerit tabloya 3 boyutlu işledi.

Ailesiyle dört yıl önce Türkiye'ye yerleşen 37 yaşındaki İranlı heykeltıraş Pouneh Cabbari, 15 Temmuz gecesi Türk halkının kahramanlığından etkilenerek, yaşananları 3 boyutlu 18 metrekarelik mermerit tabloya yansıttı.

Türkiye'ye gelerek Düzce'ye yerleşen iki çocuk annesi Cabbari, kentte sanatını devam ettirmeye çalışıyor.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka yaptığı çağrının ardından, vatandaşların kahramanca sokağa çıkıp girişimi durdurmasından çok etkilenen Cabbari, 3 ay önce bir tablo şeması çıkartarak Düzce Belediyesinin destekleriyle çalışmalarına başladı.

"Bu olayın unutulmaması için bu tabloyu yaptım"

Cabbari, uzun bir çalışma sonrası tabloyu tamamladığını ve eserinin tarihi yansıttığını söyledi.

Tabloyu yapma fikrinin, 15 Temmuz'da gösterilen kahramanlıklardan etkilendiği için ortaya çıktığını vurgulayan Cabbari, "Darbecilerin bu yaptığını görüp yaşadıktan sonra Türk halkının kahramanca, kendilerini, ailelerini ve ülkelerini korumalarını, sokağa çıkıp darbeye karşı koymalarını, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları sokağa davet edişini, en sonunda şehitlerimizi gördükten sonra, tüm halkın birliğini de görmek beni çok etkiledi. 15 Temmuz sonrasında tüm halkın el ele verip ülkeyi kurtarmasını gördükten sonra, ben çok etkilendim, bu olayları ebedi hale getirmek ve canlandırmak için tablo yapmayı düşündüm. Bu olayın unutulmaması için bu tabloyu yaptım. Düzce Belediyesi de bana destek verdi bu hale geldi." ifadesini kullandı.

"Tabloyu Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum"

"Bu tabloya ilk Cumhurbaşkanımıza hediye etmek amacıyla başladım." diyen Cabbari, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin kapılarını yabancılara da açtığı için teşekkür mahiyetinde hediye etmek istedim. Eğer layık görürse bu tabloyu Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum. Ne zaman istiyorlarsa seve seve Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum. Kesinlikle hiçbir beklentim olmadan benden bir hatıra olarak kendisinde kalmasını, Külliye'de yer verilmesini istiyorum."

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

19 Nisan 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN