-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Nazlı Sarpkaya’yı yakından tanıyın

Tiyatro eğitimini Amerika'da alan ve şu sıralar How To Be a Turkish Woman isimli tek kişilik oyununu New York'ta sahneleyecek olan Nazlı Sarpkaya'yı yakından tanıyın.

HAZIRLAYAN: ZEYNEP SİPAHİ

OYUNCULUK SERÜVENİ
"Ankara'da doğup büyüdüm. Makine mühendisi bir babanın ve turizmci bir annenin tek çocuğuyum. Üniversitede ODTÜ SUNY İşletme Bölümü'ne girdim. SUNY bölümlerine girdiğinizde üniversitenin birinci ve üçüncü senesini Türkiye'de, ikinci ve son senesini Amerika'da okuyorsunuz. Her zaman merak ettiğim bir daldı oyunculuk. Amerika'dayken cesaretimi toplayıp oyunculuğa giriş dersi aldım. Ardından da devamı geldi. Bir yandan dansa geri döndüm ve Broadway Jazz'da dans dersleri almaya başladım. İşletme bölümünden diplomamı aldıktan sonra Amerika'da kalıp oyunculuk okuma kararını verdim. Tiyatro üzerine eğitim almak için Penn State'e gittim. Daha sonra yüksek lisansımı yine oyunculuk üzerine New York'da Brooklyn College'da yaptım. Son dört senedir New York'ta oturuyor ve profesyonel olarak oyunculuk yapıyorum."

OYUN ÜZERİNE...
"How to be a Turkish Woman? adı gibi 'Nasıl Türk kadını olunur?' sorusuna komediyle karışık cevap veren bir oyun diyebilirim. Elbette yazılmış belli kurallarımız yok nasıl Türk kadını olunacağına dair ama Türk halkına, yaşam biçimimize, özellikle de çocuklarımıza, etrafımızdakilere nasıl anaç şekilde yaklaştığımızı düşünürsek, genel ortak noktalarımız olduğunu görüyoruz. Hikayesi tamamen bana ait. Aslında ailemin gözlemlediğim davranışlarından, alışkanlıklarından, etrafındakilere yaklaşımlarından bahsediyorum. Eminim oyunu Türkler izlese, kendi ailelerinden birini mutlaka görürler."

HEDEFLERİ
"Kendimi daha iyi tanımak ve içimde barındırdığım her Nazlı'ya dışarı çıkıp oynamaları için bir şans vermek istiyorum. Oynadığım her karakterde kendimden bir şeyler kesinlikle var. Eminim benim gibi Türkiye'de doğup büyümüş ve bu işi yapmak isteyen ama nereden başlayacağını, hele de Amerika'da yabancı biri olarak bu işi nasıl yapacağını hiç bilmeyen insanlar vardır. Onları istedikleri her şeyi yapabileceklerine inandırmak istiyorum. Bunun için daha büyük kitlelere ulaşabiliyor olmam lazım. Daha büyük kitleler içinse her seferinde daha büyük projeler yapmak, daha büyük ödüller kazanmak lazım. Tiyatro ilk aşkım olduğu için haftada sekiz kere gösterilen Broadway oyunlarında başrol oynamak tabii ki hedeflerimden. Amerika'nın eğlence sektöründe verilen Tony, Emmy, Oscar gibi büyük ödüllerini kazanan ilk Türk oyuncu olmak ise en büyük hayalim."

DOĞUM YERİ VE
TARİHİ:

Ankara, 3
Haziran 1988.
BURCU: İkizler.
EĞİTİMİ: Brooklyn
College
oyunculuk
mezunu.

1. Oyunculuğunu en beğendiği aktris: Viola Davis.
2. Favori yönetmen: Pam Mackinnon.
3. En etkilendiği film: Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
4. Makyaj çantasının olmazsa olmazı: Clinique High Impact Mascara.
5. Başucu kitabı: How To Love Yourself.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

26 Nisan 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN