-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Star Wars’un ‘Prenses Leia’sı Carrie Fisher hayatını kaybetti

Star Wars serilerinde Prenses Leia karakterini canlandıran 60 yaşındaki ABD'li oyuncu Carrie Fisher, üç gün önce geçirdiği kalp krizi sonrası hastanede hayatını kaybetti.

Londra'dan Los Angeles kentine giderken uçakta ağır bir kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu dün yaşamını yitirdi.

ÖNEMLİ FİLMLERDE ROL ALMIŞTI


Aynı zamanda senaryo yazarlığı da yapan oyuncu, Yıldız Savaşları'nın yanı sıra 'Cazcı Kardeşler', 'Hannah ve Kız Kardeşleri', 'Charlie'nin Melekleri' filmlerinde de rol almıştı.

Geçen sene aralık ayında vizyona giren Star Wars Bölüm 7: Güç Uyanıyor'da eski rolünü yeniden canlandıran Fisher, seneye vizyona girecek olan devam filmi Bölüm 8'in çekimlerine devam ediyordu.

CARRİE FİSHER KİMDİR?


Carrie Fisher, 21 Ekim 1956'da şarkıcı Eddie Fisher ve sinema oyuncusu Debbie Reynolds'un kızı olarak Beverly Hills, California'da doğdu.

Central School of Spench and Drama okulundaki 18 aylık eğitimin ardından, 1975'te "Shampoo" filminde Warren Betty'nin yanında ilk rolünü alan Fisher, 1977'de George Lucas'ın ünlü bilim-kurgu serisi Yıldız Savaşlarındaki rolüyle dünyada tanındı.

Fisher, "A New Hope", "The Empire Strikes Back", "Return of the Jedi" ve "The Force Awakens"de Prenses Leia Organa ve General Leia Organa karakterlerini canlandırdı.

1986'da "Hannah ve Kızkardeşleri" filminde rol alan ve "The Burbs"ta da Tom Hanks ile oynayan Fisher'in, roman yazarlığı ve senaristlik kariyeri de bulunuyor. Fisher, 1987'de yazdığı "Postcards from the Edge" (Yaşamın Kıyısından Kartpostallar) adlı Hollywood romanıyla kitabı en çok satanlar arasına girerken, 1990'da Meryl Streep, Shirley McLaine ve Dennis Quaid'ın oynadığı aynı adı taşıyan filmin senaristi oldu.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

20 Nisan 2024, Cumartesi
  • 07:00Turkuvaz Sabah
  • 10:00Kübra Alanson ile Bilmen Lazım
  • 12:00Turkuvaz Şarkılar
  • 15:00Müziğin Rengi
  • 18:00Hayatın Ritmi
BİZE ULAŞIN