-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Türk-İslam sanatları bu galeride yaşayacak

Kültür ve sanata katkılarıyla öne çıkan Albaraka Türk, 7 gün hizmet verecek sanat merkezini sanatseverlerle buluşturdu. Merkezde, hüsn-i hat, tezhip ve ebru sanatları üzerine de kurslar verilecek

Albaraka Türk, klasik Türk-İslam sanatlarını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi'ni sanatseverlerle buluşturdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi içerisindeki galerinin açılışı Kültür Bakanı Nabi Avcı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku tarafından gerçekleştirildi. Merkezin açılışında konuşan Bakan Avcı bankacılık sektöründeki bir kuruluşun kültür ve sanata yönelik önemli bir hizmeti gerçekleştirmesini takdirle karşıladığını ifade etti. Avcı, akademinin, klasik Türk sanatları alanında yeni sanatçıların yetişmesine katkı sunmasını temenni ettiğini belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Albaraka Türk Genel Müdürü Utku da geçmişten devraldıkları kültürel mirası aynı sorumlulukla yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini kaydetti. Açılışta 4. Uluslararası Albaraka Hat Yarışmasında dereceye giren önemli eserler de sergilendi.

HAFTANIN 7 GÜNÜ SANAT KURSU
Sanat atölyeleri ve sanat galerisi olmak üzere iki ana bölümden oluşan merkez, hem önemli sanat eserlerinin sanatseverlerle buluşmasını sağlayacak hem de hüsni hat, tezhip ve ebru sanatı ile ney dersleri başta olmak üzere, hafta içi ve hafta sonu her yaştan her kesime hitap eden sanat kurslarıyla hizmet verecek. Albaraka Türk, galeri bölümünde de klasik Türk İslam sanatları dalında çeşitli eserlerin yer alacağı sergilere ev sahipliği yapmayı planlıyor. Albaraka Akademi ismi altında yer alan sınıflarda klasik Türk İslam sanatları alanında ücretsiz dersler verilecek.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

27 Nisan 2024, Cumartesi
  • 07:00Turkuvaz Sabah
  • 10:00Kübra Alanson ile Bilmen Lazım
  • 12:00Turkuvaz Şarkılar
  • 15:00Müziğin Rengi
  • 18:00Hayatın Ritmi

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN