-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Sığınmacı ressamdan Türk kursiyerlere eğitim

Severek yaptığı resim sanatını sürdürebilmek için iç savaş nedeniyle sığındığı Hatay'da halk eğitim merkezine giden Suriyeli ressam Selahattin Vişo'nun hayatı ummadığı bir anda değişti.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan sığınmacılardan mesleklerini Türkiye'de sürdürebilenler, tecrübelerini kendilerine kucak açan halk ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda ders veren Suriyeli ressam Selahattin Vişo da bu şansa sahip olan sığınmacılardan biri.

Suriye'nin Halep kentinde 4 yıl önce yaşanan çatışmada, tüm yakınlarını kaybettikten sonra Hatay'a yerleşen 50 yaşındaki ressam Vişo, sığındığı Türkiye'de hayata tutunmaya çalışıyor.

Hiç evlenmeyen ve çocukluğundan bu yana kara kalemden yağlı boyaya kadar sayısız resim yapan Vişo, severek yaptığı sanatının inceliklerini Türk öğrencileri ile paylaşıyor.

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda kurs veren Vişo, resim yapmayı çok sevdiğini ve çocukluğunda başlayan çizme aşkının hiç kaybolmadan devam ettiğini söyledi.

Ülkesindeyken sahip olduğu yeteneği, açtığı resim kursuyla çocuklara ve gençlere aktarmaya çalıştığını anlatan Vişo, "Savaşın başlamasının ardından kursu kapatmak zorunda kaldım. Suriye'deki savaşta tüm yakınlarımı ve sevdiklerimi kaybettim. Ülkemde kimsem kalmadığı için 4 yıl önce Türkiye'ye sığınma kararı aldım ve Hatay'a geldim. Burada kiraladığım evde yaşam mücadelesi veriyorum." diye konuştu.

15 Temmuz'u resmetti

Suriyeli ressam Vişo, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında televizyonda izledikleri karşısında çok üzüldüğünü ve Türkiye için dua ettiğini söyledi.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından o gecenin unutulmaması için bir resim yapmak istediğini belirten Vişo, "15 Temmuz gecesi Türk halkı ülkesine ve demokrasine sahip çıktı. Allah Türkiye'yi korusun.'' dedi.

Vişo, Türk halkının Suriyelilerin her zaman yanında olduğunu kaydederek, kendilerine her konuda sahip çıkıldığı için teşekkürlerini iletti.

Kursiyerler öğretmenlerinden memnun

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ahmet Kocaoğlu da Suriyeli ressam Vişo'yu 3 ay önce merkezlerinde öğretici olarak görevlendirdiklerini ve bir sınıf oluşturduklarını belirtti.

Kursiyerlerin öğretmenlerinden çok memnun olduğunu ifade eden Kocaoğlu, ''Ülkemize sığınmış Suriyeli ressamımız güzel sanatını öğrencilerimize aktarıyor. Kursumuzda 20 öğrencimiz var. İleride bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz.'' dedi.

Resim kursuna katılan Türkan Tümer ise öğretmenini çok sevdiğini ve kursta çok güzel vakit geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

19 Nisan 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN