-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Stephane Blet ve Sedef Atala aynı sahnede buluştu

Piyanist besteci Blet ve viyolonsel sanatçısı Atala, "Dünden Bugüne" başlıklı klasik müzik konserinde bir araya geldi.

Piyanist besteci Stephane Blet ve viyolonsel sanatçısı Sedef Erçetin Atala, "Dünden Bugüne" isimli klasik müzik konserinde bir araya geldi.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'ndeki konser öncesi AA muhabirine açıklama yapan Blet, konserde icra edecekleri eserleri özenle seçtiklerini söyledi.

Blet, konserde kendisinin bestelediği iki Türk - Osmanlı rapsodisini de çalacaklarını belirterek, yeni bestelerini Türkiye'de icra etmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Atala'yla uzun zamandır tanıştıklarını aktaran Blet, "Konsere gelenler çok zevk alacaktır. İnsanların müziği paylaşmalarını istiyorum. Gençler umarım klasik müziğe daha çok önem verir. Klasik müzik onlar için keşfedilmesi gereken çok önemli ve güzel bir alan." dedi.

Sedef Erçetin Atala da Blet'le ilk kez birlikte sahne aldıklarına dikkati çekerek, hem romantik hem modern eserler icra ettikleri için konserin adına "Dünden Bugüne" dediklerini kaydetti.

"Orta noktada buluşuyoruz"

Sahnede doğaçlama eserler de icra ettiklerini vurgulayan Atala, şunları kaydetti:

"Ben yıllardır Fransa'da yaşıyorum. Ayla Erduran tanıştırmıştı bizi. Onlar birlikte çalışıyordu. Hep konuşuyorduk birlikte bir şeyler yapalım diye. Daha önce bir kaç provada bir araya geldik ama ilk kez aynı sahnede yer alacağız. Çok iyi anlaşıyoruz. Ben Fransız ekolünden geliyorum, o da Türkiye'yi çok seviyor. İki taraftan da anlaşıyoruz. Orta noktada buluşuyoruz."

Blet ve Atala konserin açılışını, Alman besteci Robert Schumann'ın "Fantasiestücke, Op.73" eseriyle yaptı.

Konsere Johannes Brahms'la devam eden ikili, Sergey Rahmaninov'dan "Vocalise" ve Astor Piazzolla'dan "Le Grand Tango" eserini icra etti.

Stephane Blet bestelerinin de müzikseverlerin beğenisine sunulduğu konserde ayrıca, Sedef Erçetin Atala "Metamorphosis" ismiyle bir doğaçlama performans sergiledi.

Kaynak: AA

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

28 Mart 2024, Perşembe
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN