-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Galatasaray Nasıl Bir Sezon Geçiriyor?

Son Şampiyon Galatasaray, Yeni Sezonda Hem Türkiye'de Hem de Avrupa'da Başarılı Olmak İçin Hareketli Bir Transfer Dönemi Geçirdi

Arjantinli Yıldız İcardı'nin Bonservisini Alan Sarı Kırmızılılar, Wilfried Zaha, Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele, Hakim Ziyech, Angelino, Tete, Kerem Demirbay Gibi Yıldızları Kadrosuna Kattı.

Ancak Transferlerden Bazılarının Geç Gelmesi, Bazılarının da Sakatlık Sorunu Yaşaması Nedeniyle Hepsinden Bir Anda Yararlanamayan Galatasaray, Yeni Oyuncuları Teker Teker Takıma Monte Etti.

Sezonu Avrupa Maçlarıyla Açan Sarı Kırmızılılar, Zalgiris, Olimpija Ljubljana ve Molde'yi Eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde Gruplara Kaldı.

Galatasaray Süper Lig'de İse ilk Maçında Deplasmanda Kayserispor ile Karşılaştı. Yeni Transferlerden Sadece Bakambu'nun 11'de Başladığı Mücadelede Okan Buruk'un Ekibi Sahadan 0-0'lık Sonuçla Ayrıldı. Bu Galatasaray'ın 9. Haftaya Kadar Yaşadığı İlk ve Tek Puan Kaybı Oldu.

2. Haftada Trabzonspor'u Ağırlayan Sarı Kırmızılılar, İcardı'nin Golleriyle Zorlu Müsabakayı 2-0 Kazandı. Karşılaşmanın Ardından Galatasaray Taraftarına Büyük Bir Sürpriz Yapıldı. Chelsea'den Kiralanan Hakım Zıyech'in Transferinin Anons Edilmesiyle Faslı Yıldız, Maçı Gizlice Takip Ettiği Tribünden Kendini Gösterdi.

Gaziantep'e Konuk Olan Galatasaray, İcardı'nin Yine 2 Gol Attığı Karşılaşmadan 3-0 Galip Ayrıldı. Sarı Kırmızılıların Diğer Golünü Kerem Aktürkoğlu Kaydetti.

Sonrasında Sahasında Samsunspor ile Karşılaşan Galatasaray İlk Yarıyı 3-0 Önde Kapattı. İkinci Devrede Samsunspor Skoru 3-2'ye Getirse de Hakım Zıyech'in Sert Şutunda Topa Kafayla Yön Veren İcardı Takımını Rahatlattı.Sarı Kırmızılılar Mücadeleyi 4-2 Kazandı.

Başakşehir Deplasmanında Hakım Zıyech Galatasaray'daki ilk Golünü Atarken İcardı Bir Kez Daha Ağları Sarstı. Eski Oyuncusu Duboıs'ın Golüne Engel Olamayan Sarı Kırmızılılar 2-1 ile 3 Puana Ulaştı.

İstanbulspor Deplasmanında Galatasaray 1-0 Kazansa da Kaçırılan Penaltı Maça Damgasını Vurdu. Skor 0-0 İken Topun Başına Geçen Kerem, Kaleye Vurmak Yerine İcardı'ye Pas Verdi. Arkadan Koşarak Gelen Arjantinli Oyuncunun Vuruşunda Top Auta Çıktı. Türk Futbol Tarihine Geçen Anların Ardından Galibiyeti Getiren Gol de Kerem-İcardı İş Birliğiyle Geldi.

7.Hhaftadaki Ankaragücü Maçında Galatasaray Tek Kale Oynasa da Galibiyeti Alırken Çok Zorlandı. Kaleci Bahadır'ı Bir Türlü Geçemeyen Sarı Kırmızılılar İkinci Yarının Başında Geri Düştü. Sonrasında Zaha ile Kilidi Açmayı Başaran Galatasaray Hayrullah'un Kendi Kalesine Attığı Golle Mücadeleyi 2-1 Kazandı.

Antalyaspor'u Deplasmanda Davınson Sanchez ve İcardı'nin Golleriyle 2-1 Mağlup Eden Galatasaray, Derbide Beşiktaş'ı 2-1 Mağlup Etti. Sarı Kırmızılıların İki Golü de İcardı'den Geldi. Ancak Ayak Bileğinden Sakatlanan Yıldız Oyuncu Sonraki Maçlara İğneyle Çıkmak Zorunda Kaldı.

Deplasmanda Rizespor'u Sonradan Oyuna Giren Olıveıra ile Geçen Galatasaray, Kasımpaşa'yı ise Zaha'nın Golleriyle 2-1 Yendi ve Liderliğe Yükseldi.

*Ligde Üst Üste 10 Galibiyet Alan Sarı Kırmızılıların Hızını Kesen Takım Hatayspor Oldu. Mücadeleyi 2-1 Kaybeden Galatasaray Liderliği Yeniden Fenerbahçe'ye Devretti.

Sonrasında Yeni Bir Galibiyet Serisi Yakalayan Galatasaray, Alanyaspor'u 4-0, Pendikspor'u 2-0, Adana Demirspor'u 3-1, Fatih Karagümrük'ü de 1-0 Mağlup Etti.

Süper Lig'in 18. Haftasında Kadıköy Deplasmanına Çıkan Sarı Kırmızılılar, Ezeli Rakibi Fenerbahçe ile 0-0 Berabere Kaldı. Galatasaray'ın 29 Aralık'ta Fenerbahçe ile Suudi Arabistan'da Oynayacağı Süper Kupa Maçı İse Ertelendi.

Kısa Bir Tatilden Sonra Süper Lig'e Konyaspor Maçıyla Dönen Sarı Kırmızılılar 3-0 ile Galibiyete Ulaştı. Sivasspor Deplasmanından Son Dakikalarda Yediği Golle 1-1'lik Beraberlik Dönen Galatasaray, Sonrasında 8 Maçlık Galibiyet Serisi Yakaladı.

Kayserispor'u 86'da Mertens'in Penaltıdan Attığı Golle 2-1 Mağlup Eden Sarı Kırmızılılar, Deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 ile Geçti. İstanbulspor'u 3-1 Yendikten Sonra Gaziantep'i Barış Alper'in Son Dakika Golüyle Mağlup Eden Galatasaray, Samsunspor Deplasmanından 2-0'lık Sonuçla Döndü.

Başakşehir'i 2-0, Ankaragücü'nü 3-0 Yenen Sarı Kırmızılılar Son Olarak Antalyaspor'u Cezalı İcardı'nin Yokluğunda Kerem Aktürkoğlu'nun Golleriyle 2-1 Mağlup Etti. 28. Haftada Derbide Beşiktaş'a Konuk Olan Galatasaray, Al Musratı'nin Kendi Kalesine Attığı Golle Karşılaşmayı 1-0 Kazandı.

Kerem Demirbay'ın Yıldızlaştığı Maçta Çaykur Rizespor'u 6-2 Mağlup Eden Sarı Kırmızılılar, 3-2 Geriye Düştüğü, Bir Penaltı Kaçırdığı Kasımpaşa Mücadelesini ise Son Dakikalarda Bulduğu 4-3 Yendi.

11 Maçlık Galibiyet Serisi Yakalayan Galatasaray, Milli Araya Takipçisi Fenerbahçe'nin 2 Puan Önünde Girdi. Şampiyonlar Ligi'nde ise A Grubunda Bayern Münih, Manchester Unıted ve Kopenhag ile Eşleşen Sarı Kırmızılılar, Son 16 Şansını Son Maça Kadar Kovaladı.

Bayern Münih'in Lider Tamamladığı Grubun Son Haftasında Kopenhag'a 1-0 Yenilen Galatasaray, 3. Olarak Yoluna Avrupa Ligi'nde Devam Etti. Sarı Kırmızılılar, Kupa 2'de Play-Off Turunda ise Çekya Ekibi Sparta Prag ile Karşılaştı.Evindeki ilk Maçı 3-2 Kazanan Sarı Kırmızılılar, Deplasmandaki Rövanşı 4-1 Kaybederek Avrupa'ya Veda Etti.

Ziraat Türkiye Kupası'na ise 5. Turdan İtibaren Başlayan Galatasaray, Ümraniyaspor ve Bandırmaspor'u Geçtikten Sonra Çeyrek Finalde Fatih Karagümrük'e 2-0 Yenilerek Elendi.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

28 Nisan 2024, Pazar
  • 07:00Turkuvaz Sabah
  • 10:00Müziğin Rengi
  • 12:00Turkuvaz Şarkılar
  • 15:00Müziğin Rengi
  • 18:00Karışık Kaset
BİZE ULAŞIN