-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Efsane Şarkıcı Hayatını Kaybetti

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı George Michael, 53 yaşında hayatını kaybetti.

George Michael'ın ölümünü kamuoyuna menajeri açıkladı. Ünlü şarkıcının menajeri, "Büyük bir üzüntü ile açıklıyoruz ki sevgili oğlumuz, kardeşimiz ve arkadaşımız George, Noel döneminde evinde huzur içerisinde hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu.

ÖLÜM NEDENİ

Oxfordshire'ın Goring kasabasındaki evinde yaşamını yitiren ünlü şarkıcının ölüm nedenini Michael'ın menajeri Michael Lippman, "kalp yetmezliği" olarak açıkladı.

POP MÜZİK TARİHİNE GEÇTİ

Asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou olan şarkıcı, 1980'li yıllarda Wham! grubuyla ün kazanmıştı. George Michael daha sonra solo kariyerine başlamış ve pop müzik tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından biri olmuştu.

GEORGE MİCHAEL KİMDİR?

25 Haziran 1963'te doğan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı George Michael'ın asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou'ydu. Pop müzik tarihindeki en iyi ve en ünlü şarkıcılardan biri olarak gösterilen Michael, aynı zamanda eski Wham! grubunun iki üyesinden biriydi.

Michael, sanat kariyeri boyunca sayısız rekor ve başarıya imza atmış, başta Grammy ve BRIT olmakla birçok ödül almış, 100 milyonu aşkın satış başarısı elde etmiştir. Michael, kariyeri boyunca "Last Christmas", "Faith", "Freedom", "Jesus to a Child", "Father Figure", "Kissing a Fool" ve dünya çapında yedi milyon satan "Careless Whisper" gibi birçok önemli ve ünlü şarkıları yazmış, bestelemiş ve yorumlamıştı. Albümlerinden ikisi "Ölmeden Önce Dinlenmesi Gereken 1001 Albüm" isimli kitapta yer almıştı. Michael'in tüm orijinal albüm çalışmaları İngiltere'de bir numaraya kadar yükselmişti ve tüm şarkıları Top 40'da yer almıştı. Sadece Cowboys & Angels bu başarıyı yakalayamadı.

George Michael aynı zamanda birçok sanatçıya örnek olmuştu. Bu isimler arasında Justin Timberlake, Roxette, Rick Astley, Enrique Iglesias, Ricky Martin, Ronan Keating, Spice Girls, ve Robbie Williams bulunuyor. Madonna ve Michael Jackson ile birlikte MTV'nin kurulması ve video kliplerin 80'lerde gelişmesinde en büyük rolü olan üç şarkıcıdan biriydi. Video kliplerindeki başarısı ona Video Vanguard ödülü kazandırmıştı. George Michael, bunun dışında siyasi görüşleri, yardım çalışmaları ile de dikkat çekmekteydi.

CARELESS WHISPER 7 MİLYON SATTI

Grubun 1986'da dağılmasından sonra solo kariyerine başlayan Michael'ın ilk single'ı 1984'te çıkardığı "Careless Whisper" oldu.

Michael'ın bu şarkısı dünya çapında yedi milyon sattı.

"Faith" adındaki ilk albümünü 1987 yılında çıkaran Michael, pop müzik tarihindeki en iyi şarkıcılardan biri olarak gösteriliyor.

2 KEZ GRAMMY ALDI

Albümleri 100 milyondan fazla satan George Michael; iki kez grammy, üç kez de Amerikan Müzik Ödüllerinin sahibi oldu.

İtalyan opera sanatçısı Luciano Pavarotti, Elton John, Paul McCartney gibi efsane şarkıcılarla düet yaptı.

Kissing A Fool, Freedom, son noel şarkısı "Last Christmas" gibi dünyaca ünlü şarkıların bestecisi ve yorumcusuydu.

George Michael'in ölümünün bir noel gününe denk gelmesi müzik dünyasını yasa boğdu.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

26 Nisan 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN