-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Bugünün müzik dünyası hakkında i̇lginç tespitlerde bulundu

Müzik dünyasının seksenlere damgasını vuran plaklara imza atan usta yorumcu Atilla Yelken, TRT Radyo 1’de katıldığı Michael Kuyucu ile Müziğin Kilometre Taşları Programı’nda bugünün müzik dünyası hakkında ilginç tespitlerde bulundu.

"Gözler Kalbin Aynasıdır" adlı şarkı ile müzik dünyasında seksenlerin başına damgasını vuran Atilla Yelken, eski şarkıları ve şarkıcıları yaşatmak adına bir pop müziği orkestrası kurduğunu ve eskileri bu orkestra ile gerçekleştireceği etkinliklerle yaşatmak gibi misyona soyunduğunu söyledi. Atilla Yelken, Michael Kuyucu'ya "İlk kez bir nostaljik pop orkestrası korosu yaptık. Eski şarkıları tekrar yaşatmak adına ve genç nesillere konserlerde hep beraber çalalım söyleyelim diye bütün eskileri nostaljik Türk müziği çatısı altında gençlere ulaştıracağım" dedi. "Eski şarkıları aynı lezzetlerle yeniden gündeme getirmek istiyorum" dedi.

Albüm yapmanın zorlaştığını söyleyen Atilla Yelken, "Eskiden de zordu ama şimdi finans olarak iş zorlaştı." diyerek müzik üretmenin zorlaştığını söyledi. "Buna vakit ve nakit yetişmiyor" diyerek müzik endüstrisinin içine düştüğü zor duruma göndermede bulundu.

MÜZİK KOLAYLAŞTI ARTIK HER ŞEY İMİTASYON

Atilla Yelken, Michael Kuyucu'ya yaptığı açıklamada günümüzde üretilen müziğin çok kolaylaştığını ve yozlaştığını söyledi. Atilla Yelken: "Bugün Müzik kolaylaştı. Piyasadan herhangi bir şarkının alt yapısını alın, akorlarını ve ritimlerini alın, başka bir şarkının sözlerine uydurun bir bakacaksınız şarkı aynı. Her şey imitasyon, fastfood şimdi, kalıplar aynı. Hangi notadan sonra neyin geleceğini dinleyici de biliyor, şarkının üçüncü satırından dördüncü satırına geçerken ne duyacağını artık dinleyici de biliyor. Her şey aynı. Şimdi şarkı yapmak kolaylaştı. Reklamlarda TV'lerde gördüğümüz o eski aşklar yok artık. Akşam 11:00'de sevgilisinden ayrılan adam 11:30'da yeni sevgililere yelken açtı şeklinde şarkılar yapılıyor. Aşk şarkıları var ama o yüz şarkının doksanından kimse bir şey anlamıyor. Çünkü o şarkılar inandırıcı değil artık. Üç sene önce X bir şarkıcının şarkısı artık hatırlanmıyor. Ama eskilere bakarsak 60'ların 70'lerin, 80'lerin şarkıları… Bu şarkıları günümüzde gençler artık hatırlıyor ve sonuna kadar da eşlik ediyor" diyerek günümüz pop müziğini eleştirdi.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

23 Nisan 2024, Salı
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN