-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Sokak müzisyenlerine izin çıktı

Vapurlarda müzik yapmaları yasak olan sokak müzisyenleri yeni düzenlemeyle artık vapurlarda sahne alabilecek.

Vapurlarda illegal olarak müzik yapan sokak müzisyenleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'ndan izinli olarak ilk kez Kadıköy-Eminönü arasındaki seferde sahne aldı. Geçmişte hem vatandaşlarla hem de güvenlik görevlileriyle sorunlar yaşayan sokak müzisyenleri şehir hatları yetkililerinin izin vermesiyle rahat bir nefes aldı. Müzisyenler 10.40 Kadıköy-Eminönü seferinde kendilerine ayrılan vapurun kapalı bölümündeki alanda ilk kez performanslarını legal olarak sergiledi. Şehir hatları yolcuları ise iki yaka arasında seyahat ederken canlı müzik dinlenmenin keyfini çıkardı.

VAPURDA İLK LEGAL PERFORMANS

İlk etapta 63 kişiden oluşan 25 müzisyen grup Beşiktaş-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy, Eminönü-Kadıköy, Üsküdar-Eminönü, Haliç ve Adalar seferlerinde izinli olarak sahne alabilecek. Şehir Hatları'ndan izin belgesi alabilmek için adaylar nüfus cüzdanı fotokopisi, iki fotoğraf, adli sicil kaydı ve ikametgah belgeleriyle Şehir Hatları Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapacak. Başvuruların sonunda yetkililer tarafından görülen yeterliliklere göre performans mülakatında başarı gösteren müzisyenler izin belgesi almaya hak kazanacak.

''SAHNE BİZİM OLDU''

15 yıldır sokak müzisyenliği yapan gitarist Ali Navruz, "Biz müziği yapıyoruz ve bir süre sonra bizi engellemeye çalışıyorlar. Vatandaşlar arasında anket yapmışlar. Ankette gelen yüzde 80'lere varan olumlu sonuçlarda bize karşı yumuşamalar oldu. Bu çalışma ile sahne bizim oldu. Sadece güvenlikle değil, yolcular arasında da bir kişi yapmayın desin biz yapamıyorduk. Belediyeden destek almıyoruz, bizim çeyizimiz var, vatandaşlar gönüllerinden ne koparsa oraya atıyorlar." dedi.

''GÜVENLİKLE SORUN YAŞIYORDUK''

6 yıldır sokak müzisyenliği yapan Doğan Alpay, "Bizim daha önce vapura adım attığımız andan itibaren içimizİ bir tedirginlik kaplıyordu. Kullandığım enstrüman ritim olduğu için güvenlik arkadaşlarla sorun yaşıyorduk. Daha önce insanlar rahatsız olmasın diye yavaş vuruyordum, ama şimdi kendime daha çok güvenerek vuruyorum. Eskiden vatandaşlar rahatsız olmasın, kimse bize bir şey demesin diye tedirgin bu işi yapıyorduk, şimdi daha rahatız." diye konuştu.

MÜZİKLİ YOLCULUK

Müziğin yolculuğa keyif kattığını belirten Fuat Karakule, "Müzik bu yolculuk esnasında çok keyifli geçmesini sağlıyor. Bu müzik çalışmasının yasal olması çok güzel oldu. Bu çalışma gerek müzisyen arkadaşlarımız için, gerek bizler için gayet güzel bir duygu veriyor. İstanbul yolculuğu denizle çok farklı oluyor." şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

29 Mart 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN