-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Ferman Akgül’ün İlk Solo Albümü Ön Satışa Çıktı!

Ferman Akgül'ün "Kendi içsel yolculuğumu anlattım" dediği albümü "Yürüyorum İçimde" ön satışa çıktı.

"Yürüyorum İçimde" albümü, 06 Records işbirliği ile EMI – Universal Müzik Türkiye etiketiyle 24 Mart'ta tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini alacak.

Albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısının videosu, Kilyos sahillerinde Anıl Tütüncüoğlu ve Ferman Akgül ortak yönetmenliğinde çekildi. Şarkının müziği Ferman'a sözleri ise şair akrabası Şevki Dinçal'a ait. Bu muhteşem şarkı ve videosu 17 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak.

Albümün önemli sürprizlerinden birisi ise Ferman Akgül'ün birlikte birçok projeye imza attıkları önemli aranjör İskender Paydaş, 'Düş Sırtında' adlı parçanın davullarını Babajim stüdyolarında kaydederek albüme renk kattı. Albümdeki 11 şarkının 8'i Ferman Akgül'e aitken, 2 şarkıda Hollanda'nın yeni nesil prodüktörlerinden Ufuk Özcan'ın imzası var. Bir dönemin önemli gruplarından birisi olan Metropolis'in 'Her Cennet' isimli şarkısının yeni yorumu ise, albümün bir diğer sürprizi. "Yürüyorum İçimde"de yer 'Bana Gel' isimli şarkıda ise Ferman Akgül ve grubu maNga ortak bir çalışmaya imzaya attı.

Geçtiğimiz yıl içinde ilk solo albümünün habercisi olan 'İstemem Söz Sevmeni' ve Pascal Nouma ile düet yaptığı ikinci solo single'ı 'Dırdır'ı hayranlarıyla buluşturan Ferman Akgül'ün solo albümü uzun zamandır bekleniyordu.

Ferman Akgül albümünü şöyle anlatıyor;

"Bu albüm, kararlarını kendim verdiğim ve öncelikle kendim için yaptığım ilk çalışma. Eğrisiyle doğrusuyla benim albümüm. O yüzden paylaşmaktan çok mutluyum. Akustik enstrumanlar ağırlıklı olarak, abartılı aranjmanlara gitmeden orta tempo giden güzel bir yol albümü yaptım. Tarzını soracak olursanız ben "alternatif pop" demeyi tercih ediyorum."

"Yürüyorum İçimde" Hakkında

2015 Haziran'da Hollanda Whitehouse stüdyolarında yapımına başlanan albüm maNga'nın stüdyosu stüdyoN'da bir sene süren uzun bir çalışmanın ardından son halini aldı. Ferman Akgül bu albümde özelikle genç isimlerle birlikte çalışmayı tercih etti. Albümün yardımcı prodüktörlükleri ise Ufuk Özcan ve Sertan İpek. Yine aranjelerde pay sahibi olan Egemen Özkasnaklı ve Turan Sarıbay'da aynı zamanda Ferman Akgül'ün sahne arkadaşları. Albümün miksleri Aziz Berk Erten'e, mastering ise Sterling Sound'dan Steve Fallone'ye ait.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

28 Mart 2024, Perşembe
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN