-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Çalıntı İddiasına Açıklama Geldi

Lübnanlı Nicole Saba, Ayşe Hatun Önal'ın 'Olay' şarkısının, 2012 yılında piyasaya sürdüğü 'Hafdal Ahlam'dan çalıntı olduğunu iddia etmişti.

Yeni albümü 'Selam Dengesiz'le müzik listelerinde üst sıralarda yer alan Ayşe Hatun Önal'ın 'Olay' şarkısının çalıntı olduğu öne sürülmüştü.

Suudi Arabistan merkezli Arab News gazetesinin haberine göre Lübnanlı şarkıcı Nicole Saba, 'Olay' parçasının 2012 yılında piyasaya çıkardığı 'Hafdal Ahlam' (Hayallerine Devam Et) şarkısından çalıntı olduğunu iddia etmişti.

Konu ile ilgili Ayşe Hatun Önal cephesinden 'resmi açıklama' geldi...

"Basında dün yer alan ve sanatçımız Ayşe Hatun Önal'ın "Selam Dengesiz" albümünün çıkış şarkısı olan "Olay"ın çalıntı olduğu yönünde çıkan haberlere istinaden yaptığımız basın açıklamasıdır.

"Olay" şarkısının eser sahiplerinin bağlı olduğu edisyon firması Arabian Rights'dan aldığımız izin yazıları albüm çıkışının öncesinde ilgili meslek birliklerine ve Kültür Bakanlığı'na iletilmiştir.

İlgili haberde belirtilen Lübnanlı şarkıcı Nicole Saba "Hafdal Ahlam" adlı eserin sahibi değil, yorumcusudur. Adaptasyon veya cover eser alımında (yorumcunun sesi kullanılmadığı sürece) yalnızca eser sahipleri bilgilendirilmekte ve ilgili izin yazıları sadece kendilerinden alınmaktadır. Çıkan haber üzerine Nicole Saba, şarkının orijinal versiyonunun eser sahipleri olan Ahmed Salah Husny ve Amir Teima tarafından "Olay" şarkısının izni alınmış bir eser olduğuna dair bilgilendirilmiştir ve bu bilgiyi Amir Teima Twitter üzerinden de duyurmuştur.

Saygılarımızla,

SONY MUSIC"

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

20 Nisan 2024, Cumartesi
  • 07:00Turkuvaz Sabah
  • 10:00Kübra Alanson ile Bilmen Lazım
  • 12:00Turkuvaz Şarkılar
  • 15:00Müziğin Rengi
  • 18:00Hayatın Ritmi

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN