-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

'Bozkırın tezenesi'nin türküleri yarışacak

Kırşehir Valiliği tarafından, "Neşet Ertaş'ın Türkülerini Güzel Okuma Yarışması" düzenlenecek.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, bozlak ustası Neşet Ertaş'ın türkülerini güzel söyleme yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Şentürk, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıda Abdallarla bir araya geldi.

Abdalların hayatlarını müziğe adadıklarını ve geçimlerinin büyük kısmını çalgıcılık yaparak sağladıklarını ifade eden Şentürk, Abdal kültürünü yaşatmak ve bu geleneği gelecek kuşaklara aktarmak için projeler hazırlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Abdallardan asla hain, terörist ve devlet düşmanı çıkmaz. Kimseye zararları dokunmaz. Abdallar, Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden bir Türkmen boyudur. Damarlarınızda gezen kan asil Türk kanıdır. Abdalların söylediği türkülerin hepsinde tasavvuf kültürü vardır. Bunun bir mektebi yok, öğreteni yok. Bu tasavvuf tarihten gelir. Abdallar, Ahilerin diyarı Kırşehir'de sevilen bir toplumdur. Bu saygınlığınızı koruyun. Çocuklarınızı mutlaka okutun ve istikballerini önemseyin."

Abdallara yönelik bir de yarışma düzenleyeceklerini vurgulayan Şentürk, "Neşet Ertaş'ın Türkülerini Güzel Okuma Yarışması" vesilesiyle "Bozkırın tezenesi"nin anılacağını dile getirdi.

Vali Şentürk, "27-31 Mart arasında Neşet Ertaş türkülerini güzel söyleme yarışması düzenliyoruz. Dereceye girenleri çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı yarışmada dereceye girenleri çeşitli önemli etkinliklerde değerlendirecek. Bakanlığın verdiği sanatçı belgesi ile yolunuz açılacak. Yarışma için başvuruları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapabilirsiniz." dedi.

Şentürk, çok sayıda Abdalın katıldığı toplantıda, bu kültürün temsilcilerinin sorunlarını da dinledi.

Kaynak: AA

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

29 Mart 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN