-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Türkiye'nin En Genç ve Dinamik Müftüsü İsmail Çiçek

Diyanet İşleri Başkanlığı Bafra ilçe müftüsü İsmail Çiçek, Mardin il müftüsü olarak Türkiye'nin en genç müftüsü olma niteliğini kazandı.

Türkiye'de İlklerin Müftüsü İsmail Çiçek...

İlçe Müftüsü olarak görev yaptığı topraklara kısa süre sonra il müftüsü olarak atandı. Diyanet hayatında kısa sürede başarılarla dolu hikayesi ile göz dolduran ve kamuoyunda adından çok söz ettiren genç ve dinamik müftünün, şu anki Mardin İl Müftülüğüne atanmış olması sürpriz olmadı. Zira bulunduğu makamda kabına sığmayan icraatler yapan İsmail Çiçek, ilklere imza atarak yükseliş grafiginin sinyallerini vermeyi bilmişti.

Türkiye'de ilk kez camilere çocuk oyun alanı yaparak minik yavrularla camilerin çiçek açmasına vesile olan İsmail Çiçek, bu çıkışıyla hem Diyanet'in hem de halkın teveccühünü kazanmıştı. Geleceğe yatırımın çocuklarla olacağı inancını taşıyan genç müftü, Yaygın Din Eğitimi alanında çok sayıda 4- 6 Yaş Kur'an Kursları açarak, minik yavrulara sağlam bir din eğitimi verme hususunda başarılı çalışmalar yürütmüştür.

Hafızlık alanında hassasiyet gösteren ve bu konuda maduriyet yaşayan aileleri Diyanet çatısı altında Kur'an'la buluşturan İsmail çiçek; kendi ilçesi ve ilinin sınırlarını aşarak Mardin'e uzanan bir gönül Köprüsü inşaa etti. Mardin'li çocukların hafızlık rüyasını gerçekleştirmede öncülük eden Kur'an aşığı genç müftü, yalnız Diyanet'in değil bütün kamuoyunun da dikkatini çekerek adından övgüyle bahsettirdi. Özellikle bu çalışması Cumhurbaşkanımızın tarafından övgüyle bahsedildi.

Cami ve kitap konulu çalışmalarla camii cemaatini kitapla kutsal mekanlarda buluşturan genç müftü, il müftülükleri ve merkezi teşkilatla koordineli programları ile taşra ve merkez buluşmalarına büyük önem verdi.

Spor alanında da boş durmayan dinamik müftü; Din görevlilerinin aktif spor faaliyetlerini yapabilmeleri için çeşitli turnuvalar düzenleyerek kurum çalışanlarını da faal ve formda kalmasını sağladı.

Tüm bu başarıları ile dünya lideri Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çeken İsmail Çiçek, Mardin'e il müftüsü olarak reisin kaleminden onay aldı. 2011 yılında Mardin Nusaybin' de ilçe müftülüğü görevine saik olan müftü Çiçek; şehrin demografik yapısına ve kültürel yapısına hakim olarak bu kez daha güçlü bir şekilde il müftülüğü makamına oturdu. Çiçeği burnunda müftü, Bafra'lıları üzerken, Mardin'leri sevindirdi. Samsun'da çok sevilen müftünün Mardin'de heyecanla beklendiği de biliniyor.

Personeline karşı da ilgili olan ve sorunları ile yakından ilgilenen İsmail Çiçek şimdi artık Mardin il müftüsü... Tarihi ve kültürel bir dokuya sahip olan Mardin Büyükşehir, donanımlı bir müftü kazandı.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

29 Mart 2024, Cuma
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Namaz Vakitleri

  • İmsak
  • Güneş
  • Öğle
  • İkindi
  • Akşam
  • Yatsı

Ajanda son 12 Saat

AYET, HADİS, SÖZLER

Ey Rabbimiz! Bizi, inkar edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin..

Mumtehine Suresi 5. Ayet
BİZE ULAŞIN