-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Avrasya Tüneli dualarla açıldı

İstanbul'un iki yakasını birleştiren ve dünyada deniz altından geçen ilk iki katlı karayolu tüneli olan Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde yaptığı duada, "Rabbimiz! Kıtaları birleştirdiğimiz gibi gönülleri birleştirmeyi bizlere nasip eyle. Milletler arasında rahmeti ve adaleti yaymayı bizlere nasip eyle. Bizleri yeryüzünü ifsat edenlerden değil, imar edenlerden eyle." niyazında bulundu.

Başkan Görmez, binlerce vatandaşın katıldığı Avrasya Tünelinin açılış töreninde yaptığı duada şu ifadelere yer verdi;

"Bizleri yeryüzünü ifsat edenlerden değil, imar edenlerden eyle…"

Ey bizleri ve bütün mevcudatı yoktan var eden, varlığından, birliğinden, rahmetinden bizleri haberdar eden Yüce Rabbimiz! Bugün iki kıtayı birleştiren bu eseri senin ismi celilini yâd ederek 'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek açıyoruz. Bu eseri, aziz İstanbul'umuz, aziz milletimiz ve bütün insanlık için hayırlı ve mübarek eyle Allah'ım!

Ey bizlere sonsuz nimetler lütfen eden Rahman, Rahim, Kerim, Latif, Muin Yüce Rabbimiz! Lütfunu, inayetini, rahmetini, keremini milletimizden, ülkemizden eksik etme Allah'ım.

Rabbimiz! Kıtaları birleştirdiğimiz gibi gönülleri birleştirmeyi bizlere nasip eyle. Milletler arasında rahmeti ve adaleti yaymayı bizlere nasip eyle. Bizleri yeryüzünü ifsat edenlerden değil, imar edenlerden eyle. Dünyayı imar ederken ebedi hayatımızı, ahiretimizi unutanlardan eyleme Allah'ım.

"Şehirlerimizi inşa ederken gönül şehrimizi harabeye çevirme…"

Allah'ım! Bizi, şehirlerimizi ve medeniyetlerimizi tahrip eden değil, inşa edenlerden eyle. Şehirlerimizi inşa ederken gönül şehrimizi harabeye çevirme Allah'ım.

Yüce Rabbimiz! Bu milletin istiklali ve istikbali için can veren bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz, ruhlarını haberdar eyle Allah'ım.

15 Temmuz'da göğüslerini tanklara siper eden aziz şehitlerimize rahmet eyle. Geçen hafta İstanbul'da, Kayseri'de fedai can eyleyen, ölümsüzlüğe, ebediyete uğurladığımız şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle. Yüreklerine ateş düşen ailelerine sabır, metanet, sekinet lütfeyle Allah'ım.

"Bu aziz milleti, tarih boyunca olduğu gibi mazlumların, mağdurların, masumların daima ümidi olmayı bizlere nasip eyle…"

Allah'ım! Yeryüzünü insanca imar etmeyi bizlere nasip eyle. Bizden sonraki nesillere daha güzel dünya kurmayı bizlere nasip eyle Allah'ım. Bu aziz milleti, tarih boyunca olduğu gibi mazlumların, mağdurların, masumların daima ümidi olmayı bizlere nasip eyle Allah'ım.

Allah'ım! Harabeye dönmüş İslam beldeleri var. Başta Halep olmak üzere harabeye dönmüş İslam beldelerini de güzel İstanbul gibi imar etmeyi kardeşlerimize nasip eyle. Milletimizin istikbal ve istiklaline kastedenlere karşı, terör ve cinayet şebekelerine karşı, milletimize güç ve kuvvet ver Allah'ım. Milli birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, kardeşlik misakımızı yenilemeyi bizlere nasip eyle Allah'ım. Amin.

Avrupa ile Asya'yı deniz altından birleştirecek Avrasya Tüneli'nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, bakanlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

20 Nisan 2024, Cumartesi
  • 07:00Turkuvaz Sabah
  • 10:00Kübra Alanson ile Bilmen Lazım
  • 12:00Turkuvaz Şarkılar
  • 15:00Müziğin Rengi
  • 18:00Hayatın Ritmi

Namaz Vakitleri

  • İmsak
  • Güneş
  • Öğle
  • İkindi
  • Akşam
  • Yatsı

Ajanda son 12 Saat

AYET, HADİS, SÖZLER

"Namazı kılın, zekâtı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür."

Bakara Suresi 110. Ayet
BİZE ULAŞIN