-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması

Siyer Vakfınca bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

Siyer Vakfınca bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

"Kamil İman Kamil İnsan" başlığıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, törende yaptığı konuşmada, "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Avcı, bu tip yarışmalarda sıralama yapmanın zorluklarını bildiğini ve bu ağır yükün altına girdikleri için jüri üyelerini ayrıca tebrik ettiğini dile getirdi.

Gençlere, Ayşe Şasa'nın "Yeşilçam Günlüğü" kitabını tavsiye eden Avcı, "Efendimiz, dünyayı teşriflerinin esbab-ı mucibesini, güzel ahlakı tamamlamak olarak tarif ediyor. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuruyor. Bu sebeple, Siyer Vakfı tarafından 3 yıldır düzenlenen ve sinema sektöründe Efendimiz'in örnek ahlakı, emin şahsiyeti, mücadele ve mücahedelerle geçen hayatının anlaşılabilmesi, onun bizlere vaaz ettiği ahlakın anlaşılabilmesi ve bu konularda bir şuur oluşmasını sağlayacak filmler üretilmesini teşvik eden bu yarışmayı, çok mühim, çok anlamlı buluyoruz. O sebeple Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, bu yolda gayret sarf eden bütün genç arkadaşlarıma, 'niyet hayr, akıbet hayr' düsturuyla hayırlı çalışmalar, başarılar niyaz ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'ya, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya tarafından plaket takdim edildi.

"Kur'an-ı Kerim az sözle çok şey anlatıyor"

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım da Kur'an-ı Kerim'in az sözle çok şey anlattığını belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in içindeki tekrarların, farklı şeyleri vurguladığını aktaran Yıldırım, "Mesela Rahman Suresi o muhteşem ahengiyle 78 ayeti o sürede 31 kez 'Böyle iken Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız' diyerek, aynı şeyi tekrar ediyor gibi görünmüşse de farklı şeylere dikkat çeker." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Bakara Suresi'nin 134. ayeti ile ilgili de şunları söyledi:

"Sizden öncekilerin yaşadıkları iyilikler size örnektir ama sadece onlara anlatırsanız, onların yaptıklarını sadece meclislerinizde kullanırsanız, işin bir boyutunu yerine getirmiş olursunuz. Sizden öncekilerin yaşadıkları kötülükler, hatalar da sizin için ibrettir. Onları da sadece konuşmanız işin bir boyutudur. Siz iyilikleri örnek alıp, yeniden bir kez daha o iyilikleri üretmek, kötülüklerden ibret alıp, o kötülükleri o yanlışları yapmama adına bir hassasiyetle yürümek zorundasınız."

Sözlerin ve eylemlerin de mevsimleri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bu mazlum ümmet, 250 senedir bazı şeyleri dillendiriyor ama insanlığın ufkuna, aziz İslam'ın aslında vermek istediği mesajları, tam anlamıyla yansıtamıyor. Birilerinin artık her sahada o aziz İslam'ın şanına yakışır bir biçimde, bu manada temsiliyet makamının doldurularak, temsiliyet makamının hakkı yerine getirilerek güzellikler ortaya koyması gerekiyor. Bu iş ilahiyat sahasında olacağı gibi edebiyatta da olmalı, sinemada olduğu gibi şiir ve sanatta da olmalı." ifadelerini kullandı.

Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya ise Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılması için vakıf kurduklarını ve bu konuda birçok önemli proje yürüttüklerini ifade etti.

Projenin her geçen yıl büyüdüğüne vurgu yapan Kaya, "Hz. Peygamber Efendimiz'in ve onun eliyle yetişen sahabelerin hayatından kendimize örnekler çıkarabilmemiz ve bu örnekliği anlatabilmemiz için, bugünün şartlarını göz önünde bulundurarak bir dil kullanmak zorunda olduğumuzu ve bu konuda en önemli araçlardan birinin de sinema olduğunu ifade etmeliyim." dedi.

Kaya, ilk sene 50 filmin başvurduğu yarışmanın bu yıl uluslararası kategoride düzenlendiğini ve yarışmaya birçok ülkeden 143 filmle başvuru yapıldığını belirtti.

Yarışmaya başvuran filmler arasından 15'i, danışma ve ön seçici kurulunda bulunan Abdulhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, İhsan Kabil, Mehmet Kaman ve Yalçın Parmaksız tarafından finale bırakıldı.

Yarışmanın kazananları, finale kalan 15 film arasından, Hocakulu Narliyev'in başkanlığında toplanan ve Nazif Tunç, Elif Eda Karagöz, Firdevs Azizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ile Nihad Kresevljakovic'den oluşan jüri tarafından belirlendi.

"3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nda, Kırgızistanlı yönetmen Kasiet Djoldoshbekova, "Yalnızlık" adlı filmiyle, 25 bin lira değerindeki birincilik ödülüne layık görüldü.

"Hayat Bu" adlı filmiyle ikinci olan Elif Yüksel 15 bin lira ödülün sahibi olurken, "Heny" adlı filmiyle üçüncülük ödülü verilen Mehmet Nişancı da 10 bin lira para ödülü aldı.

Yarışmada "Sponsor Özel Ödülü"ne "Bir Şey Yap Güzel Olsun" filmiyle Ömer Dişbudak, "Siyer Vakfı Özel Ödülü"ne ise "İz" filmiyle Suriyeli yönetmen Alaa Khweled değer bulundu.

"Jüri Özel Ödülü"ne "Öz'ün Öz'ü" filmiyle Talha Genç layık görülürken, mansiyon ödülünün sahibi ise "Zübde" adlı filmiyle Kerime Nur Ejderoğlu oldu.

Kaynak :AA

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

28 Mart 2024, Perşembe
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Namaz Vakitleri

  • İmsak
  • Güneş
  • Öğle
  • İkindi
  • Akşam
  • Yatsı

Ajanda son 12 Saat

AYET, HADİS, SÖZLER

...Oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar... İşte Allah bunlar için mağfiret ve büyük mükafat hazırlamıştır.

Ahzâb Suresi 35. Ayet Meali
BİZE ULAŞIN