-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Nureddin Nebati biyografisi nasıl? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli?

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevine başladı. görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan koltuğa Nebati atandı. Nebati bir süredir Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Nebati, MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Peki; Nureddin Nebati biyografisi nasıl? Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli? Nureddin Nebati biyografisi nasıl? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kim olduğu merak edilen konuların başında geliyor. 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de dünyaya gelen Nebati, 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiş ve mecliste yer almıştı. İşte; Nureddin Nebati kimdir sorusunun cevabı!

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ELVAN GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2021'de de görev değişimi yaşandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ayrıldığı duyuruldu. Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Elvan geçen yıl, Berat Albayrak'ın görevden ayrılması sonrasında bakanlık görevine atanmıştı.

Nebati, göreve atanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" satırlarını paylaştı.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

23 Nisan 2024, Salı
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN